Op schrijfweek in Wapse

Proza 0 comments

Een week lang knuffelde ik midden in de wildernis van Drenthe paarden en pony’s, en bivakkeerden er vlinders op mijn schouder, terwijl ik in de zomerwarmte onder een pruimen-, appel- of perenboom verhalen schreef. Ik was op de Lage Landen Schrijfweek 2019 van Editio in Wapse, samen met twintig andere veelbelovende, opkomende schrijvers uit Nederland en Vlaanderen.

Naast de ruimte om te werken aan onze eigen verhalen (proza & poëzie), kregen we workshops van experts, zoals schrijvers Thomas Verbogt, Ivo Victoria, Elma van Haren (DW B) en Wederik de Backer. Dagelijks ontvingen we feedback op onze teksten van de begeleiding vanuit Editio: Marlies Bonnike en Bob van der Burg, van wie ik veel heb kunnen leren.

Toen ik een paar weken geleden het bericht in mijn inbox kreeg: ‘Je bent geselecteerd voor de Lage Landen Schrijfweek van Editio’, was ik heel benieuwd. Het bleek een topweek, waarin ik geweldige mensen heb ontmoet en onder andere een nieuw kort verhaal schreef. Wellicht voor publicatie later. 

Op de laatste avond van de schrijfweek hebben we aan de lokale bevolking van Wapse (Drenthe) ons werk voorgedragen. Knus omringd door een kampvuur, lantaarns en waxinelichtjes. 

Kijk voor foto’s van deze week op mijn Instagram-account en vergeet me niet te volgen! www.instagram.com/lilianvanooijen 

Author Lilian van Ooijen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *