Over mij

Lilian van Ooijen - all rights reservedSchrijver, creatieveling en communicatieadviseur in één. In 2010 studeerde ik af aan de School voor Journalistiek, daarnaast volgde ik andere opleidingen zoals Psychologie, Scenarioschrijven, Grafische Vormgeving en Schrijven en Vertalen aan de VU. Ik werk in opdracht voor verschillende bedrijven en organisaties als communicatieadviseur, content manager en (web)redacteur. In privétijd schrijf ik verhalen en poëzie en maak ik grafisch werk. Ik houd ervan om mezelf continue te ontwikkelen. Ik woon in Amsterdam. 

Redactie & eindredactie

Schrijven is een passie van me en daarom schrijf ik ook in mijn (betaalde) werk. Zakelijke teksten, informatief, semi-journalistiek of commercieel. Denk aan vakblad-artikelen, ghostwriting, blogs en social media maar ook het bedenken van slogans en headlines (short copy).

Het vertalen van moeilijk leesbare teksten, naar heldere, begrijpelijke taal vind ik leuk. Je straft mij niet met het verbeteren van een saai document of onpopulaire website. Lees meer bij Eindredactie en Artikelen.

Content management

Aan het begin van mijn studie Journalistiek besloot ik dat ik me wilde specialiseren in online content. De allereerste keer dat ik met een content management systeem werkte was in 2006, toen ik op de redactie van Stadsmagazine NL20 en Nl30 agenda-redacteur en reporter voor de website was. Werken met content management systemen ben ik sindsdien blijven doen. Lees meer bij Content management.

Communicatieadvies & projectmanagement

Vanuit een ‘helicopterview’ kijken naar communicatie en organisatie vind ik leuk, daarom geef ik regelmatig communicatieadvies aan verschillende bedrijven en organisaties. Lees meer bij Communicatieadvies & projectmanagement.